Lespakketten

Om scholen te ondersteunen bij hun bezoek aan het Tabaksteeltmuseum is er educatief materiaal beschikbaar. Het museum beschikt over twee lespakketten: een voor de onderbouw en een voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Het Tabaksteeltmuseum hoopt met het beschikbaar stellen van deze educatieve pakketten meer scholen te kunnen interesseren voor een bezoek aan het museum en meer dan 300 jaar plaatselijke geschiedenis.

 

 

 

Gesponsord door

  1. Als je thuiskomt vul je de inspectielijst meteen in op de inzendpagina van museuminspecteurs

  2. Als museuminspecteur maak je ook kans op allerlei leuke prijzen!

Inspectielijst

download

iPhone App

download

Android App

download

Is het Schaap de Sigaar?

Is het Schaap de Sigaar? is een erfgoedproject voor de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Doel van het project is het bevorderen van historisch besef en de interesse voor lokale en regionale historie. Geschiedenis is namelijk niet alleen Willem van Oranje of de Tweede Wereldoorlog, maar ook: wie woonden er eigenlijk 100 jaar geleden in mijn huis? Waar leefden de mensen van? Waarom ziet mijn dorp er uit zoals het eruit ziet? En wat zijn dat voor zwarte schuren hier in de omgevingeving?

Is het Schaap de Sigaar? daagt leerlingen uit om te onderzoeken wat Amerongen en Veenendaal o.a. op historisch en economisch gebied met elkaar te maken hebben. Aan de hand van een kruimelspoor zwerven zij door de geschiedenis in hun directe leefomgeving. Behalve de voorbereidende lessen, die op school worden gevolgd, gaan de leerlingen een hele dag op stap. Ze bezoeken verschillende erfgoedlocaties en ontmoeten historische figuren. De ervaringen en de kennis die zij tijdens hun verkenningstocht opdoen worden vervolgens verbeeld en verwoord in een eindpresentatie.

Voor reserveren en meer informatie

Bezoek de website en volg ons op Facebook
Of neem contact op, we komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken!
 

Tabaksteeltmuseum

Inspectielijst

download