Lespakketten

Om scholen te ondersteunen bij hun bezoek aan het Tabaksteeltmuseum is er educatief materiaal beschikbaar. Het museum beschikt over twee lespakketten: een voor de onderbouw en een voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Het Tabaksteeltmuseum hoopt met het beschikbaar stellen van deze educatieve pakketten meer scholen te kunnen interesseren voor een bezoek aan het museum en meer dan 300 jaar plaatselijke geschiedenis.

 

CultuurCombi Ticket Amerongen

Tabaksteeltmuseum, Café-Restaurant Buitenlust en Kasteel Amerongen slaan handen inéén

Wilt u Amerongen optimaal beleven? Het CultuurCombi Ticket, in samenwerking met Kasteel Amerongen, Het Tabaksteeltmuseum en Café-restaurant Buitenlust, biedt u de mogelijkheid volop te ontdekken wat Amerongen u allemaal te bieden heeft! Voor dit ticket betaalt u slechts één bedrag en krijgt u:

  • Entree Kasteel Amerongen
  • Entree het Tabaksteeltmuseum
  • Een gratis drankje bij Café-restaurant Buitenlust (koffie of thee)
  • Een bijbehorende dorpswandeling

Tickets kopen
Het CultuurCombi ticket kost € 15,00 voor volwassenen en € 8,00 voor een kind van 5 t/m 18 jaar. Heeft u een museumkaart? Dan betaalt u slechts € 4,50. De tickets zijn alleen te koop bij Kasteelwinkel Annebetje van Kasteel Amerongen.

 

Smartphone speurtocht

Een leuke manier om na het museumbezoek het dorp te verkennen:                                                                                                              Speciaal voor onze jonge bezoekers bieden we de mogelijkheid om een speurtocht door het dorp te maken, waarbij gebruik wordt gemaakt van jouw eigen mobiele telefoon. De route loopt langs bijzondere plekken in de historische dorpskern.

In het museum kan een set kaarten afgehaald worden, waarop QR codes staan. Deze codes bevatten route-aanwijzingen en vragen.       Uit de antwoorden op de vragen moet een woord gepuzzeld worden.

Route met goed gevolg afgelegd? Dan ligt er bij de balie van het museum een leuke attentie klaar!

De route is door iedereen met z'n Smartphone te volgen. De enige voorwaarde is dat de telefoon in staat is om QR codes te lezen. Om QR codes te lezen zijn eenvoudig gratis apps te downloaden 

Gesponsord door

Word jij ook museuminspecteur?

Ga jij weleens naar het museum en lijkt het je leuk om museuminspecteur te worden? Wij vinden het heel leuk als je wilt vertellen wat je van ons museum vindt! Je wordt officieel museuminspecteur als je een inspectielijst hebt ingestuurd na een museumbezoek.

Hieronder lees je hoe je kunt meedoen:

  1. Download de inspectielijst en print die uit om mee te nemen naar het museum.

  2. Kijk in het museum goed om je heen en vul je inspectielijst meteen in.

  3. Als je thuiskomt vul je de inspectielijst meteen in op de inzendpagina van museuminspecteurs

  4. Als museuminspecteur maak je ook kans op allerlei leuke prijzen!

Inspectielijst

download

iPhone App

download

Android App

download

Is het Schaap de Sigaar?

Is het Schaap de Sigaar? is een erfgoedproject voor de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Doel van het project is het bevorderen van historisch besef en de interesse voor lokale en regionale historie. Geschiedenis is namelijk niet alleen Willem van Oranje of de Tweede Wereldoorlog, maar ook: wie woonden er eigenlijk 100 jaar geleden in mijn huis? Waar leefden de mensen van? Waarom ziet mijn dorp er uit zoals het eruit ziet? En wat zijn dat voor zwarte schuren hier in de omgevingeving?

Is het Schaap de Sigaar? daagt leerlingen uit om te onderzoeken wat Amerongen en Veenendaal o.a. op historisch en economisch gebied met elkaar te maken hebben. Aan de hand van een kruimelspoor zwerven zij door de geschiedenis in hun directe leefomgeving. Behalve de voorbereidende lessen, die op school worden gevolgd, gaan de leerlingen een hele dag op stap. Ze bezoeken verschillende erfgoedlocaties en ontmoeten historische figuren. De ervaringen en de kennis die zij tijdens hun verkenningstocht opdoen worden vervolgens verbeeld en verwoord in een eindpresentatie.

Voor reserveren en meer informatie

Bezoek de website en volg ons op Facebook
Of neem contact op, we komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken!
 

Annet Werkhoven

Marjolein van der Kemp

Inspectielijst

download