Rondleidingen

Wilt u individueel of met een groep een exclusieve rondleiding in ons museum? Onze professionele rondleiders, vaak uit een oude tabakstelersfamilie, vertellen u graag meer over ruim 300 jaar tabaksteelt rond Amerongen. 

Buiten wordt bij de oude broeibak en de (demonstratie)tabaksakker verteld hoe de teelt van tabak in de praktijk plaats vond. Binnen worden de verschillende thema’s -gepresenteerd in vitrines, met fotopresentaties en computeranimaties– nader bekeken en toegelicht. Tenslotte wordt in het achterste deel van het museum, de oude droogschuur, een toelichting gegeven op het droog- en verwerkingsproces van de tabak aan de hand van de droge tabaksbladeren, vitrines en filmbeelden.

Reserveren

Een rondleiding duurt ongeveer één uur en kost € 15,- (exclusief entree museum). Reserveer een rondleiding minimaal twee weken van tevoren: 
info.tabaksteeltmuseum.com of bel: 0343 456500.

Vermeld bij uw reservering het volgende:
- naam, adres en telefoonnummer
- gewenste datum en tijdstip
- grootte van de groep (maximaal 15 personen per rondleiding)
- groepssamenstelling en eventuele achtergrond van de groep

f

15,-
1u
2 wkn
of

Tabaksbladroute

Sinds 2011 is een toeristische wandelroute door het oude dorp van Amerongen uitgezet, langs diverse historische plekken als de 'Napoleonhuisjes', Kasteel Amerongen en langs diverse galeries en ateliers die het dorp rijk is.
De route is bewegwijzerd met bronzen tabaksbladeren die in de bestrating zijn bevestigd. Het start- en eindpunt van de route is de speciaal ontworpen boombank die op het plein bij het Tabaksteeltmuseum staat.

 Tijdens de Dorpswandeling op 2 februari en 1,8 en 29 maart loopt u o.l.v. een gids door het dorp Amerongen en wordt u alles verteld over de vele monumenten die Amerongen telt. Als afsluiting bezoekt u het Tabaksteeltmuseum. Aanmelden op info.tabaksteeltmuseum@gmail.com

5,00
3u

tabaksfietsroute

Wat hebben Huis Doorn, Kasteel Amerongen en het Tabaksteeltmuseum met elkaar te maken? Zo op het eerste gezicht niets, maar toch is er een verbindend element te ontdekken namelijk: tabak!

Hoe dat precies zit kunt u ontdekken door op onderzoek te gaan en deze drie unieke musea te bezoeken. Om het u gemakkelijk te maken hebben we een prachtige fietstocht ontworpen die u langs alle locaties voert. Dus trek erop uit en ontdek!

U kunt de fietstocht starten op elk willekeurig punt uit de route. Vergeet niet de folder mee te nemen en gebruik te maken van de aantrekkelijke kortingsacties.

Folder met route is verkrijgbaar bij het Tabaksteeltmuseum, Kasteel Amerongen en Huis Doorn.

Gratis
4u

partners tabaksteeltmuseum

Heeemkundige stichting Amerongen, beheer en archief van historish Amerongs materiaal

Steparrangement 'Tabaksschuren'

Gezellig samen op de step! Beleef de sfeer van weleer en combineer uw bezoek aan het Tabaksteeltmuseum met een steptour langs de oude tabaksschuren van Amerongen.

Het Tabaksteeltmuseum heeft in samenwerking met Rhenen Outdoor de steptour 'Tabaksschuren' ontwikkeld. Een unieke en ontspannen manier om de omgeving te ontdekken ontspannen manier om de omgeving te ontdekken. Na uw bezoek aan het museum stept u over een bos- en lommerrijke route langs de oude tabaksschuren in de omgeving. In het verleden waren er in en om Amerongen ongeveer 70 van die schuren, nu nog maar ruim 20.

Stille getuigen van de tabak die hier meer dan 300 jaar is geteeld. U heeft van 13:00 - 17:00 uur de beschikking over sportieve fietsens. Bij pech onderweg staat Rhenen Outdoor altijd paraat om u weer zo snel mogelijk op pad te helpen.

18,50
13-17u
8-12km
of

Keuze uit twee routes

De korte route van ca. 8 km start met de Tabaksbladroute langs diverse historische plekken als de 'Napoleonhuisjes' en Kasteel Amerongen, maar voert u ook langs de diverse galeries en ateliers die het dorp rijk is. Vervolgens stept u verder over de Elster Lus en eindigt de tour weer bij het museum.

De lange route van ruim 12 km is vooral geschikt voor het sportievere publiek. U stept via een prachtige route door het bos en de omgeving langs de vele tabaksschuren die de streek rijk is.

Kosten

  • 18,50 per persoon, incl. toegang tot het museum.
  • Vanaf vijf personen geldt een prijs van € 16,- per persoon.

Optioneel voor groepen (minimaal 10 personen)

  • Starten met koffie & gebak of een 'tabakstelerslunch'? Dat verzorgen wij graag voor u in het authentieke bruine café De Tram recht tegenover het museum. 

  • Rondleiding museum ca. 1 uur € 15,-.

Voor reserveren en meer informatie

E-mail: info@tabaksteeltmuseum of bel 0343 456500 (13:00 - 17:00).