Rondleidingen

Wilt u individueel of met een groep een exclusieve rondleiding in ons museum? Onze professionele rondleiders, vaak uit een oude tabakstelersfamilie, vertellen u graag meer over ruim 300 jaar tabaksteelt rond Amerongen. 

Buiten wordt bij de oude broeibak en de (demonstratie)tabaksakker verteld hoe de teelt van tabak in de praktijk plaats vond. Binnen worden de verschillende thema’s -gepresenteerd in vitrines, met fotopresentaties en computeranimaties– nader bekeken en toegelicht. Tenslotte wordt in het achterste deel van het museum, de oude droogschuur, een toelichting gegeven op het droog- en verwerkingsproces van de tabak aan de hand van de droge tabaksbladeren, vitrines en filmbeelden.

Reserveren

Een rondleiding duurt ongeveer één uur, kosten €7,50 per persoon inclusief de entree. Reserveer een rondleiding minimaal twee weken van tevoren: 
info.tabaksteeltmuseum@gmail.com of bel: 0343 456500 (tijdens de openingstijden van het museum).

Vermeld bij uw reservering het volgende:
- naam, adres en telefoonnummer
- gewenste datum en tijdstip
- grootte van de groep (maximaal 15 personen per rondleiding)
- groepssamenstelling en eventuele achtergrond van de groep

f

15,-
1u
2 wkn
of

Tabaksbladroute

Sinds 2011 is een toeristische wandelroute door het oude dorp van Amerongen uitgezet, langs diverse historische plekken als de 'Napoleonhuisjes', Kasteel Amerongen en langs diverse galeries en ateliers die het dorp rijk is.
De route is bewegwijzerd met bronzen tabaksbladeren die in de bestrating zijn bevestigd. Het start- en eindpunt van de route is de speciaal ontworpen boombank die op het plein bij het Tabaksteeltmuseum staat.

 Er zijn Dorpswandelingen, waarbij u o.l.v. een gids door het dorp Amerongen loopt. Er wordt u alles verteld over de vele monumenten die Amerongen telt. Als afsluiting bezoekt u het Tabaksteeltmuseum. Aanmelden op info.tabaksteeltmuseum@gmail.com

5,00
3u

partners tabaksteeltmuseum

Heeemkundige stichting Amerongen, beheer en archief van historish Amerongs materiaal

of