Wapenschild Amerongen weer als nieuw!

Nieuws \ 05.07

Sinds gisteren 5 juli 2017 hangt het wapenschild, dat jarenlang boven de entree van het gemeentehuis van Amerongen hing, weer te pronken in het Tabaksteeltmuseum. Het bord was na al die jaren ernstig door de elementen aangetast en toe aan een grondige restauratie. Om deze restauratie te realiseren, nam de Heemkundige stichting contact op met de creatieve schildersschool Nimeto in Utrecht en Weijman Schildersbedrijf in Amerongen. Zowel de school als de firma Weijman reageerden positief op het verzoek van de stichting en gingen met groot enthousiasme aan de slag. Onder leiding van één van de docenten van de school, dhr. Steef van Houten, gingen de leerlingen Domenica van Muilwijk, Maron Zwakman en Rick van de Pol aan het werk. Zij zorgden er voor dat het bord werd verstevigd en weer in de originele kleuren werd hersteld. Eén van de grootste problemen die ze daarbij tegenkwamen waren die kleuren. Met name het rood en blauw wat op het schild werd gebruikt moest handmatig worden samengesteld omdat deze kleuren in vroeger tijden een to

taal andere uitstraling hadden dan tegenwoordig. Hierin werd vooral door de firma Weijman vakkundige hulp verleend. Het kostte de nodige moeite en zweetdruppels, maar het eindresultaat is voor alle betrokkenen iets om trots op te zijn.

Gisteren 5 juli 2017 om 11.00 werd het bord officieel onthuld door mevrouw Willy Doorn, oud-burgemeester van Amerongen. Zij was de laatste officiële burgemeester van ons mooie dorp en nam afscheid in 2003 vlak voor de samenvoeging met de andere heuvelrug gemeenten. De onthulling gebeurde op het plein voor het Tabaksteeltmuseum waarbij tevens de overdracht van het bord aan het museum plaats vond.

Na de officiële overdracht werden alle aanwezigen door de voorzitter van het Tabaksteeltmuseum mevrouw Betty van de Bosch uitgenodigd om het glas te heffen in het tegenover het museum liggende Café De Tram.