Gezellige middag voor onze vrijwilligers in het Openluchtmuseum Arnhem

Gezellig vrijwilligersuitje naar het Openluchtmuseum Arnhem

Woensdag 14 december werden alle vrijwilligers van het tabaksteeltmuseum met hun partners getrakteerd op een leuk uitje naar het Openluchtmuseum in Arnhem.
Nadat iedereen zich had verzameld bij de ingang van het museum ging men naar binnen voor een uitgebreide uitleg over het ontstaan van het museum en de bijzondere dingen die er te zien zijn.

Vervolgens was er koffie of thee, waarna men de gelegenheid kreeg om het museum uitgebreid te bekijken.

En er was ook veel te zien. In het museum staan diverse oude gebouwen, waaronder veel boerderijen, maar ook bijvoorbeeld een Groene Kruis gebouw uit vroeger tijden en een onvervalst Amsterdams stukje Jordaan.
Ook waren er diverse demonstraties zoals het maken van klompen en midwinterhoorns, waarvan het sonore geluid regelmatig over het terrein te horen was, een traditie die vooral in Drenthe en Groningen beoefend wordt.
Het museum was in winterstijl, wat inhield dat er een schaatsbaan was ingericht en ook een baan waarvan je met een slee naar beneden kon roetsjen. Uiteraard stonden er in deze kersttijd ook diverse kerstbomen opgesteld.
In de bierbrouwerij die ook op het terrein te vinden is kon men genieten van een lekker biertje. Ergens anders weer werden kookdemonstraties gegeven met traditionele wintergroenten.
Voor wie moe werd van het vele lopen was er de mogelijkheid om zich te laten vervoeren per paardenkoets of met de elektrische trams die over het terrein reden.
Om 16.00 uur verzamelde iedereen zich weer bij de uitgang om naar Amerongen terug te keren. Hier werd men in Café de Tram onthaald op een drankje en een heerlijk stamppot buffet.
In een gezellige sfeer werd daarna nog lang nagepraat over de leuke dag die iedereen had gehad.