Kerstmarkt

Nieuws \ 16.12

Sfeervolle Kerstmarkt bij het Tabaksteeltmuseum

Afgelopen zaterdagavond 16 december waren er in en om het tabaksteeltmuseum volop Kerst-aktiviteiten georganiseerd.

Het hele pleintje rondom het museum was feestelijk verlicht en er was een kleine maar gezellige kerstmarkt met diverse kramen, waar o.a. slagerij Van Ginkel allerlei heerlijkheden presenteerde. Ook Café Slijterij De Tram was aanwezig met een kraam waar de bezoeker kon genieten van lekkere glühwein wat, zeker gezien het koude en natte winterweer, goed uitkwam. Verder was er een oliebollen-  en een poffertjeskraam, waarbij opviel dat vooral de laatste erg in de smaak viel bij het jongere publiek. Ook de levende kerststal ontbrak niet met schapen, ezels en zelfs een heuse kameel.

Voor de kleintjes was er een lampionoptocht vanaf de Hof naar het kasteel waar een grote kerstboom werd ontstoken. Het geheel werd muzikaal omlijst door de Egelander Kapel “De Leemkulers”.

Tijdens alle aktiviteiten van 17.00 tot 21.00 uur was het museum geopend. Het publiek had deze avond gratis toegang en daar werd enthousiast gebruik van gemaakt.

Ook binnenin het museum hing een gezellige sfeer. Er waren demonstraties sigarenmaken, waar enkele vrijwilligers van het museum hun onlangs verworven kennis en vaardigheden op dit gebied toonden. Ook werden er gezellige kerstliedjes ten gehore gebracht door een heuse troubadour op gitaar, begeleid door een accordioniste en Annet Werkhoven vertelde, gekleed in passende kledij, prachtige kerstverhalen.

Vooral voor de kleintjes was de verrassing groot, toen onverwacht de Kerstman binnenliep en zijn vrolijke kreet “Hoho, Hoho” door de ruimte liet schallen.

Al met al kunnen de organisatoren terugzien op een geslaagde avond voor jong en oud met, zeker gezien het tegenvallende weer, een groot aantal bezoekers.